Don't ask what the world needs

Rather ask what makes you come alive; and go do it.
Because what the world needs, is people who have come alive.

Howard Thurman (1900-1981)

 

To the English sitePrivacyverklaring

 

omdat het met minder gedoe kan

Gedoe komt er toch. Belangrijk is hoe je met het gedoe omgaat zodat je er doorheen en er voorbij komt. Ik begeleid individuen en teams in, door en voorbij het gedoe.

In de zakelijke context komen we samen om een resultaat te creëren. Het gedoe speelt zelden op resultaatniveau: meestal is er een verschil in verwachting en realiteit op proces- of relatieniveau.

 

training, on the job, workshops

Het geleerde toepassen in de werkpraktijk lukt het best als niet een individu, maar het gehele team of de afdeling tegelijk deelneemt. Daarom werk ik zoveel mogelijk met teamleden die elkaar in het dagelijks werk ook ontmoeten. Naast trainingen ontstaat er ook meer vraag naar training on the job: tijdens het werk een paar vreemde ogen die observeren waarna we mijn observaties interpreteren.

 

via ervaringsleren

De krachtigste vorm van leren die ik ken, is ervaringsleren: plannen hoe je iets aanpakt, dan het geplande uitvoeren en erop bijsturen, en vervolgens reflecteren op het geheel, waarna een nieuwe gelegenheid volgt om het geleerde toe te passen. Deze manier van leren heeft impact voorbij de ratio en – nog mooier – beperkt zich niet tot trainingen; het dagelijks kun je plannen, uitvoeren, reflecteren, plannen, uitvoeren, etc.